ŽIVI MRTVACI, 7. SEZONA: DANAI GURIRA / MICHONNE

ŽIVI MRTVACI, 7. SEZONA: DANAI GURIRA / MICHONNE

Koji je trenutak u prošloj sezoni bio presudan za Michonne?

Ostvarila je posve novu razinu bliskosti s tim što jest i kako funkcionira u svijetu, odnosno posve se tomu prilagodila. Na neki način, postala je još agresivnija. Ovo je čovjek kojeg bi od samoga početka mogla poštovati.

Jesu li pogriješili time što su napali Ispostavu?

Teško je primijeniti pojednostavnjeni moral i standarde kada je riječ o svijetu koji je tako neprijateljski. Što se tiče onoga što se dogodilo, oni su zapravo pokušavali prevenirati tu situaciju.  Imali su mnogo iskustava ljudi koji rade jako grozne stvari i kojima vjeruju, a ne bi im trebali vjerovati. To je bio pametan potez, ali nisu shvaćali jačinu svojeg protivnika.

Zašto je susret Negana i Spasioca tako dirljiv trenutak?

Kao što je Rick rekao na kraju pete sezone – taknuli ste pogrešne ljude. Upravo smo to učinili. Taknuli smo pogrešne ljude.

Zašto Michonne prijezirno bulji u Negana dok sjedi pod njegovim nogama?

U tom trenutku ona je posve bespomoćna, što je dovodi do ludila. Sigurno je obuzima bijes i želja za nečim što bi im omogućilo da se izvuku iz te situacije, ali čini se da to nije moguće. Jedino što ima su njezine oči.

Zbog čega je igra koju Negan s njima igra čisto mučenje?

Okolnosti u kojima bi netko mogao učiniti to što taj čovjek čini posve su uvjerljive. U tom trenutku nismo u poziciji učiniti bilo što drugo. To je poput brojalice Eci peci pec, s tim da će ubiti nekoga od vas – užasna situacija.

Kako Negan mijenja krajolik Živih mrtvaca?

U ovome svijetu još nije viđena takva sila. Igra se promijenila. Nadamo se da ćemo je i dalje uspijevati igrati.

Informacije o seriji