ŽIVI MRTVACI, 7. SEZONA: ANDREW LINCOLN / RICK

ŽIVI MRTVACI, 7. SEZONA: ANDREW LINCOLN / RICK

Što vas najviše iznenađuje u sedmoj sezoni Živih mrtvaca?

Iznenađuje me što i dalje imam čizme na nogama.

Je li se bilo teže vratiti ove sezone, znajući gdje ste stali prošle sezone?

Nisam baš shvatio koliko će biti teško do samog čitanja teksta, a onda sam pomislio… Morat ćemo učiniti ovo… Morat ćemo snimiti ovu epizodu. Jedno je čitati scenarij. Posve je drugo učiniti to. Dobiješ osjećaj koliko je visok vrh na koji se moraš popeti.

U kojem ste trenutku na snimanju dobili osjećaj da ste se vratili u produkciju?

Otprilike prvi dan. Već nakon 20 minuta snimanja, sve me boljelo i rekao sam: „Ah, ovo mi je poznato. Sigurno sam došao kući.“ To se odnosi i na ovu epizodu, jer smo odmah nastavili ondje gdje smo stali. Imam osjećaj da uopće nije bilo stanke. Sve je još vrlo, vrlo svježe.

Što je najteže, s obzirom na to da znate završetak prve epizode sedme sezone?

Ovo je moj najbolji televizijski angažman u cijeloj karijeri. Ujedno je najteži jer znate da se opraštate. Kao u pjesmi Johnnyja Casha: „Svi koje poznajem na kraju odu.“ Po tome je ovaj projekt jedinstven. Uzbudljivo je to što se neprestano razvija. Mora, po samo definiciji stvari. Pričamo priču i ta priča mora ići naprijed.

Čime Neganov lik pridonosi seriji?

Seriju snimamo već sedam godina i tek sada s lanca puštamo najvećeg nasilnika u seriji. Fantastičan i vrlo uzbudljiv trenutak. Imam osjećaj kao da uništavamo sve i krećemo iznova.

Što Negana čini većom prijetnjom od onih s kojima se Rick suočio u prošlosti?

Guverner je vrlo tajnovit lik. Niste znali što on radi. Negan je vrlo jasan. Vrlo je otvoren prema ljudima koje susreće. U svemu tome postoji određeni šarm, ali i nekakva zastrašujuća logika.

Je li Rick sada naišao na sebi ravna?

Bez sumnje jest, apsolutno. Sve se promijenilo. Igralište se svakako promijenilo. 

U kolikoj mjeri Jeffrey Dean Morgan pridonosi karakterizaciji Negana?

Jeffrey Dean Morgan je fantastičan. Kao da je od početka prisutan. S tolikom se lakoćom uklopio. Uz to, vrhunski se zabavlja, što je ključno za takvu ulogu. Moraš baš uživati. Volim glumiti s njim. Posve je uživljen u ulogu i donosi sjajne odluke.

Kakvoj se reakciji publike nadate nakon što pogledaju prvu epizodu sedme sezone?

Nadam se da će prepoznati trud i predanost s kojom svi radimo – i glumci i ekipa – i koje smo, kao i uvijek, uložili u ovu povratničku epizodu. Sve je to opipljivo.

Informacije o seriji