Presuda

12+12+
TM & © 2016 CBS Studios Inc. All Rights Reserved.
Presuda

Sinopsis

Odvjetnica i kći bivšeg predsjednika Hayes Morrison prihvaća posao koji joj nudi njezin seksi neprijatelj, tužitelj Wayne Wallis. S pomoću svog briljantnog uma istraživat će slučajeve u kojima se sumnja na nepravednu presudu.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Pilot-epizoda

  +

  Hayes želi da tim uzme slučaj Odella Dwyera, bivšeg američkog nogometaša koji je osam godina u zatvoru zbog ubojstva svoje djevojke. Tim ima pet dana da vidi je li bilo nepravilnosti u suđenju i da Hayes dobije poštovanje koje zaslužuje.

 • 2

  Most i tunel

  +

  Hayes istražuje slučaj koji je proslavio Wallacea. Tri mlada bijelca priznali su da su silovali i opljačkali mladu crnkinju. Hayes se nada da će iznenaditi Wallacea. Mlada žena drugi put postaje žrtva pa Hayes to doživljava osobno.

 • 3

  Bacanje bombi

  +

  Tim se ne slaže oko toga zaslužuju li i negativci pravdu. Pokušavaju osloboditi aktivista s upitnim stajalištima koji služi doživotnu kaznu zbog postavljanja bombe u džamiji. Nakon analize dokaza, jedan je član tima nezadovoljan ishodom.

 • 4

  Majčin mali teret

  +

  Hayesin prijestup izaziva medijsku oluju. Tim radi na osjetljivu slučaju majke optužene za smrt svog autističnog sina. Tim prati tragove, a Hayes mora pokušati spasiti svoj posao i dobiva intervju. Ishodi intervjua i slučaja imaju šokantne završetke.

 • 5

  Jednopostotna otopina

  +

  Nakon kontroverznog televizijskog intervjua Hayes pokušava umanjiti štetu. U međuvremenu, ekipa preuzima slučaj mladića koji je osuđen za ubojstvo bogatašice čija ga je obitelj prigrlila.

 • 6

  #staywoke

  +

  Slučajna smrt mladog Afroamerikanca kojeg je upucao policajac pali vatru rasne mržne i potiče Hayes da ponovo otvori kontroverzni slučaj Porche Williams koja se borila za građanaska prava Afroamerikanaca.

 • 7

  Jednostavan čovjek

  +

  Leo Scarlata, čovjek smanjenih mentalnih mogućnosti zatvoren je zbog paleža obiteljskog restorana sa smrtnim posljedicama. Hayes shvaća da je slučaj kompliciraniji nego što se činilo.

 • 8

  Loši poslovi

  +

  Ekipa se vraća na slučaj Sierre Macy, tinejdžerke koja je oteta prije 10 godina i smatra se mrtvom – dok ne uspije pobjeći iz kuće svojeg otimača koji je umro od srčanog udara.

 • 9

  Drukčija vrsta smrti

  +

  Wallace donosi slučaj osuđenika na smrt Earla Slavitta. Earl je osuđen za ubojstvo saveznog tužitelja Toma Simona. Simon nije bio pobornik smrtne kazne i njegova udovica želi biti sigurna da je Earl ubio njezina muža.

 • 10

  Nije u redu

  +

  Hayes i Wallace proveli su zajedno strastvenu noć, ali Hayesica ne želi brzati u vezi s Wallaceom. Pokušava se iskupiti za poraz u parnici u slučaju Earla Slavitta slučajem mlade Sophie Hausen, osuđene na doživotnu kaznu zbog ubojstva košarkaša.

 • 11

  Crna orhideja

  +

  Hayes i Wallace trude se uskladiti poslovni i privatni odnos. Odlaze na mjesto zločina koje odgovara potpisu zloglasnog „Ubojice crna orhideja“. Je li riječ o imitatoru ili je za prethodne zločine te vrste osuđen nevin?

 • 12

  Neprijateljski ratnik

  +

  Bivši predsjednik Morrison iznenada posjeti Hayes i traži da preuzme slučaj Omara Abbasa, američkog muslimana koji je već godinama u vojnom pritvoru bez suđenja zbog navodnog planiranja kemijskog napada na Manhattan.

 • 13

  Prošlost, prolog i što slijedi

  +

  Hayesica istražuje slučaj Geralda Harrisa iz dana dok je radila kao braniteljica. Da nije bilo tog slučaja, ne bi ni upoznala Wallacea. Harris je osuđen za ubojstvo svoje žene unatoč tome što je Hayesica bila uvjerena u njegovu nevinost. Istovremeno, jedan se član tima prisjeća ilegalnih akcija kojima se bavio prilikom istraživanja kontroverznog slučaja Rodneyja Landona. Na kraju, budućnost Hayesice i Wallacea, kao i budućnost tima, neizvjesna je.