Politika privatnosti

Dana 20. ožujka 2019. društvo Walt Disney Company steklo je određena poslovanja društva 21st Century Fox, uključujući i ona koja pružaju usluge opisane u nastavku. Ova politika ažurirana je kako bi uključio i taj prijenos vlasništva.

Na snazi 30.10.2020

UVOD

The Walt Disney Company Bulgaria EOOD („Društvo“ ili „mi“), s kojim se može stupiti u kontakt na adresi e-pošte 21CF.fngprivacyHR@disney.com  želi vas obavijestiti o tome kako prikupljamo, koristimo i otkrivamo osobne podatke dobivene od vas i o vama, putem ove internetske stranice https://www.foxtv.hr/ i njezinih povezanih mobilnih internetskih stranica, aplikacija i programčića (widgeta) (pod zajedničkim nazivom „Usluge Društva“).

U donjoj tablici možete pronaći Sadržaj i kratki sažetak ove Politike privatnosti. Za daljnje pojedinosti vezane uz obradu podataka koju obavlja Društvo kliknite na poveznice u svakom odjeljku sažetka. 

Sadržaj:

 1. ŠTO I KOGA OVA POLITIKA PRIVATNOSTI OBUHVAĆA?
 2. KOJU VRSTU OSOBNIH PODATAKA PRIKUPLJAMO O VAMA?
 3. KAKO PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?
 4. IZ KOJEG RAZLOGA KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?
 5. KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?
 6. TKO MOŽE IMATI PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
 7. PRENOSE LI SE VAŠI OSOBNI PODACI U INOZEMSTVO?
 8. KOJA SU VAŠA PRAVA S OBZIROM NA VAŠE OSOBNE PODATKE?
 9. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE
 10. AŽURIRANJA OVE POLITIKE PRIVATNOSTI
 11. KAKO VAS MOGU KONTAKTIRATI U VEZI S OBRADOM MOJIH OSOBNIH PODATAKA?

Sažetak:

 

Pitanje

Informacije

1.       

Što i koga ova Politika privatnosti obuhvaća?

Društvo je voditelj obrade osobnih podataka koje prikupljamo od vas i o vama putem Usluga Društva.

 

Ova Politika privatnosti odnosi se na sve korisnike, uključujući i one koji koriste Usluge Društva bez da su registrirani ili pretplaćeni i one koji su se registrirali ili pretplatili na Usluge Društva.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

2.      

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo o vama?

Društvo može prikupljati podatke od vas i o vama.

 

Konkretnije, Društvo prikuplja (1) podatke o registraciji, (2) javne podatke i informacije koje objavite, (3) podatke koje ste dopustili da društveni mediji podijele s Društvom i (4) podatke o aktivnosti.

 

Međutim, ne prikupljamo ni financijske podatke od pružatelja platnih usluga niti osjetljive podatke koji se odnose na vas.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

 

3.      

Kako koristimo vaše osobne podatke?

Glavni razlog zašto prikupljamo podatke o vama jest pružiti vam Usluge Društva i omogućiti vam da vršite interakciju s takvim uslugama.

 

Osim toga, uz vašu prethodnu privolu, možemo vam poslati ponude, promocije i marketinške komunikacije, uključujući u slučajevima u kojima se one temelje na vašim osobnim preferencijama i navikama.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

4.      

Na kojoj pravnoj osnovi koristimo vaše osobne podatke?

Vaši osobni podaci uglavnom se prikupljaju kako bi vam se pružile Usluge Društva.

 

Vaši se osobni podaci također mogu prikupljati kako bi se ispunile primjenjive pravne obveze i/ili kako bi se zaštitio legitimni interes Društva.

 

Nepružanje takvih podataka znači da nije moguće ponuditi vam i/ili pružati vam Usluge Društva.

 

Kada se vaši osobni podaci prikupljaju u marketinške svrhe, imate mogućnost ne pružiti Društvu svoje osobne podatke.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

5.      

Kako obrađujemo vaše osobne podatke?

Sigurnost vaših podataka naš je prioritet. Stoga je Društvo provelo prikladne administrativne, tehničke i fizičke mjere namijenjene za zaštitu vaših osobnih podataka od gubitka, krađe i neovlaštenog korištenja, otkrivanja ili izmjene.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

6.      

Tko može imati pristup vašim osobnim podacima?

 

Društvo bi moglo dijeliti vaše osobne podatke s (i) davateljima usluga, (ii) našim povezanim društvima i (iii) nacionalnim tijelima, kada to dopuštaju važeći zakoni.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

7.      

Prenose li se vaši osobni podaci u inozemstvo?

Vaši se osobni podaci mogu prenijeti u druge zemlje unutar ili izvan Europskog gospodarskog prostora, uključujući u Sjedinjene Američke Države. U svakom slučaju, uvijek osiguravamo da su na snazi odgovarajuće i primjerene zaštitne mjere kako bi se zaštitili vaši osobni podaci (takve zaštitne mjere u skladu su s važećim zakonima) kako bi se zaštitili vaši osobni podatci.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

8.      

Koja su vaša prava s obzirom na vaše osobne podatke?

U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679, koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018., između ostalog, imate pravo zatražiti pristup, dopunjavanje, ažuriranje, izmjenu i brisanje vaših osobnih podataka.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

9.      

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Vaši osobni podaci bit će pohranjeni u našim sustavima u razdoblju koje je potrebno kako bismo vam pružali Usluge Društva.

 

Za više informacija kliknite ovdje.

10.    

Ažuriranja ove Politike privatnosti

Također, Društvo može izmijeniti ili ažurirati ovu Politiku privatnosti kako bi bila u skladu s mjerodavnim pravom.

 

Pogledajte Datum stupanja na snagu pri vrhu ove Politike privatnosti da biste vidjeli kada je ova Politika privatnosti posljednji put revidirana.

11.     

Kako vas mogu kontaktirati u vezi s obradom mojih osobnih podataka?

Možete nas kontaktirati na sljedeću adresu e-pošte 21CF.fngprivacyHR@disney.com

 

 1. ŠTO I KOGA OVA POLITIKA PRIVATNOSTI OBUHVAĆA?

Društvo je voditelj obrade osobnih podataka (npr. informacije koje identificiraju određenu osobu, kao što je puno ime ili adresa e-pošte) koje prikupljamo od vas i o vama putem Usluga Društva, koje se obrađuju u skladu s uvjetima ove Politike privatnosti.

Ova Politika privatnosti i naša Politika o kolačićima odnosi se na sve korisnike, uključujući i one koji koriste Usluge Društva bez da su registrirani ili pretplaćeni na Usluge Društva i one koji su se registrirali ili pretplatili na Usluge Društva.

Kao što je navedeno u našim Uvjetima korištenja, Usluge Društva su za opću publiku, nisu usmjerene na djecu i svjesno ne prikupljaju osobne podatke od djece mlađe od 16 godina.

 1. KOJU VRSTU OSOBNIH PODATAKA PRIKUPLJAMO O VAMA?

Društvo prikuplja (1) podatke o registraciji, kada se prijavite ili za Uslugu Društva, (2) javne podatke i objave koje dijelite kroz Usluge Društva, (3) podatke koje ste dopustili društvenim medijima da ih podijele s Društvom, (4) podatke o aktivnosti kada pristupate i vršite interakciju s Uslugom Društva. Konkretnije, Društvo prikuplja sljedeće vrste podataka od vas i o vama:

 1. Podaci o registraciji predstavljaju informacije koje šaljete da biste se registrirali za Uslugu Društva, na primjer za kreiranje računa, objavljivanje komentara, primanje biltena ili sudjelovanja u natjecanju. Informacije o registraciji mogu uključivati, na primjer, ime, prezime, adresu e-pošte, spol, državu, poštanski broj i datum rođenja.
 2. Javni podaci i objave koje se sastoje od komentara ili sadržaja koji objavljujete na Usluzi Društva i osobnih podataka o vama koji prate te objave ili sadržaj, koji mogu uključivati ime, korisničko ime, komentare, ono što nam se sviđa, status, podatke o profilu i sliku. Javne informacije i objave uvijek su javni, što znači da su dostupni svima i mogu biti prikazani u rezultatima pretraživanja na vanjskim tražilicama.
 3. Podaci iz društvenih medija. Ako pristupate ili se prijavljujete na Uslugu Društva putem društvenih medija ili povezujete Uslugu Društva s društvenim medijem, podaci koje prikupljamo mogu također sadržavati vaš korisnički ID i/ili korisničko ime povezano s tim društvenim medijem, sve informacije ili sadržaj koje ste dopustili društvenom mediju da ih podijeli s nama, poput vaše slike profila, adrese e-pošte ili popisa prijatelja te svih osobnih podataka koje ste unijeli u vezi s tim društvenim medijem. Kada pristupate Usluzi Društva putem društvenih medija ili kada povežete Uslugu Društva s društvenim medijem, ovlašćujete Društvo da prikuplja, pohranjuje i koristi takve osobne podatke i sadržaj u skladu s ovom Politikom privatnosti.
 4. Podaci o aktivnosti. Kada pristupate i vršite interakciju s Uslugama Društva, možemo prikupiti određene informacije o tim posjetima. Na primjer, kako bismo vam omogućili povezivanje s Uslugama Društva, naši poslužitelji primaju i evidentiraju podatke o vašem računalu, uređaju i pregledniku, uključujući po mogućnosti IP adresu, vrstu preglednika i ostale informacije o softveru ili hardveru. Ako pristupate Uslugama Društva s mobilnog ili drugog uređaja, možemo prikupiti jedinstveni identifikator uređaja koji je dodijeljen tom uređaju, geolokacijske podatke ili druge informacije o transakciji za taj uređaj. Ako pristupate Uslugama Društva s mobilnog ili drugog uređaja, možemo prikupiti jedinstveni identifikator uređaja koji je dodijeljen tom uređaju, geolokacijske podatke ili druge informacije o transakciji za taj uređaj. Također se mogu prikupljati kolačići i druge tehnologije praćenja (kao što su kolačići preglednika, pikseli, odašiljači i tehnologija Adobe Flash koja se obično naziva „Flash kolačići“). Ove se tehnologije mogu koristiti za prikupljanje i pohranu informacija o vašoj upotrebi Usluga Društva, kao što su stranice koje ste posjetili, videozapisi i drugi sadržaji koje ste pogledali, upite za pretraživanje koje ste pokrenuli i oglasi koje ste pogledali. Za više informacija pogledajte našu Politiku o kolačićima.
 5. Informacije iz Ostalih izvora. Možemo dopuniti informacije koje prikupljamo s informacijama iz drugih izvora, kao što su javno dostupne informacije o vašoj mrežnoj i izvanmrežnoj aktivnosti s društvenih medija i komercijalno dostupnih izvora.

Ne prikupljamo:

 • Financijske informacije od davatelja usluga platnog prometa: u nekim slučajevima možemo koristiti nepovezanu uslugu platnog prometa kako bismo vam omogućili da kupite proizvod ili izvršiti plaćanje („Platna usluga“). Ako želite kupiti proizvod ili izvršiti plaćanje pomoću Platne usluge, bit ćete usmjereni na internetsku stranicu Platne usluge. Sve informacije koje dajete Platnoj usluzi podlijegat će važećoj politici privatnosti Platne usluge, a ne ovoj Politici privatnosti. Mi nemamo nikakvu kontrolu nad i nismo odgovorni za korištenje informacija prikupljenih putem Platne usluge od strane Platne usluge.
 • Osjetljive informacije: tražimo da nam ne šaljete i ne otkrivate nikakve osjetljive osobne podatke (kao što su brojevi socijalnog osiguranja, informacije vezane uz rasno ili etničko podrijetlo, politička mišljenja, vjera ili druga uvjerenja, zdravlje, kriminalna pozadina ili članstvo u sindikatu) u sklopu ili putem Usluga Društva ili na drugi način.

Povezane usluge 

Naposljetku, Usluge Društva mogu biti povezane i s internetskim stranicama, uključujući stranice društvenih medija kojima upravljaju nepovezana društva, i mogu sadržavati oglase ili nuditi sadržaj, funkcionalnost, igre, biltene, natjecanja ili aplikacije koje su razvila i koje održavaju nepovezana društva. Društvo nije odgovorno za prakse o privatnosti nepovezanih društava i nakon što napustite Usluge Društva ili kliknete na oglas, trebate provjeriti primjenjive Politiku privatnosti druge usluge.

 1. KAKO PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Koristimo osobne podatke koje prikupljamo od vas i o vama da bismo:

 1. Vam pružili Usluge i značajke Društva;
 2. kako bismo vam omogućili da komentirate sadržaj i sudjelujete u igrama, natjecanjima ili nagradnim programima na internetu;
 3. kako bismo vam pružili korisničku podršku i odgovarali na upite;
 4. kako bismo postupali u skladu sa zakonom ili pravnom obvezom ili odgovorili na zahtjeve javnih i državnih tijela;
 5. kako bismo mjerili i poboljšali Usluge i značajke Društva;
 6. Zaštitili prava Društva i drugih. Na primjer, mogu postojati slučajevi kada Društvo može koristiti vaše osobne podatke, uključujući situacije u kojima Društvo vjeruje da je takva obrada neophodna kako bi se: (i) zaštitila, ostvarila ili branila zakonska prava, privatnost, sigurnost ili vlasništvo Društva, naših Povezanih društava ili njihovih zaposlenika, zastupnika, ugovaratelja, davatelja licence i dobavljača (uključujući provedbu naših ugovora i naših uvjeta korištenja); (ii) zaštitila sigurnost, privatnost i zaštićenost korisnika Usluga Društva ili članova javnosti; (iii) zaštitilo Društvo, kao i ostale uključene treće strane poput dobavljača Društva, od prijevara ili za potrebe upravljanja rizicima,
 7. Izvršili korporativnu transakciju, poput predložene ili stvarne reorganizacije, spajanja, prodaje, zajedničkog pothvata, ustupanja, prijenosa ili drugog raspolaganja cjelokupnim ili bilo kojim dijelom poslovanja, imovine ili dionica Društva (uključujući u vezi s bilo kojim stečajnim ili sličnim postupkom). Na primjer, ako je Društvo uključeno u spajanje ili prijenos cijelog ili materijalnog dijela svojeg poslovanja, Društvo može otkriti i prenijeti vaše osobne podatke stranci ili stranama uključenim u transakciju kao dio te transakcije);
 8. Dopustili funkcionalnost društvenog dijeljenja; ako se prijavite ili povežete račun na društvenim medijima s Uslugama Društva, možemo dijeliti vaše korisničko ime, sliku i slično, kao i vaše aktivnosti i komentare s drugim korisnicima Usluga Društva i s prijateljima s kojima ste povezani putem društvenih medija. Također možemo dijeliti iste osobne podatke s isporučiteljem društvenih medija;
 9. kako bismo poboljšali vaše iskustvo s mrežnim i izvanmrežnim Uslugama Društva tako da vam prikazujemo sadržaj koji će vam biti relevantan i zanimljiv;
 10. Uz vašu prethodnu privolu, kako bismo vam slali (putem e-pošte, SMS-a, telefona, chata ili društvenog medija) ponude, promocije i druge marketinške komunikacije o Uslugama Društva i/ili uslugama/proizvodima trećih strana koje posluju u medijskom i zabavnom sektoru, uključujući društva grupe i usluge i značajke udružene robne marke, kao što su natjecanja ili druge promocije dogovorene zajedno s trećom stranom ili Povezanim društvom koje se mogu održavati u sklopu Usluga Društva ili Povezanog društva ili usluga treće strane;
 11. Uz vašu prethodnu privolu, poslati vam marketinške komunikacije prilagođene vašim interesima i potrebama putem kanala komunikacije navedenih pod točkom j) gore.

 

 Možemo upotrijebiti anonimizirane informacije ili informacije koje vas više ne identificiraju osobno, čak neizravno (npr. statistički podaci) u bilo koju svrhu ili ih dijeliti s trećim stranama.

 1. NA KOJOJ PRAVNOJ OSNOVI OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Obrada vaših osobnih podataka za potrebe:

 • Odjeljka 3. točaka a) do c) ove Politike privatnosti nužna je za pružanje Usluga Društva i stoga je obvezna jer se u protivnom usluge ne bi mogle pružiti;
 • Odjeljka 3. točke d) ove Politike privatnosti traži se prema važećim zakonima i stoga je također obvezna; i
 • Odjeljka 3. točaka od e) do g) ove Politike privatnosti obavlja se na temelju legitimnih interesa Društva i/ili njegovih ugovornih strana koji su primjereno uravnoteženi s vašim interesom budući da se obrada podataka obavlja se u granicama koje su strogo neophodne za obavljanje takvih djelatnosti. Te aktivnosti obrade podataka nisu obvezne i možete u bilo kojem trenutku uložiti prigovor kako je opisano u Odjeljku 11. ove Politike privatnosti, osim ako Društvo ima uvjerljive legitimne osnove za nastavak obrade.

Naprotiv, obrada vaših osobnih podataka u druge svrhe:

 • Odjeljak 3. točka h) je diskrecijska, ali bez vaše privole, nemoguće je povezati račun na društvenim medijima s Uslugom Društva, tako da ćete se morati prijaviti na Uslugu Društva koristeći neki drugi mehanizam;
 • Odjeljak 3. točke od i) do k), je diskrecijska, ali bez vaše privole, nemoguće je da vam Društvo pruža personalizirani sadržaj,  generičke marketinške komunikacije o uslugama/proizvodima Društva i trećih strana ili komunikacije na temelju vaših interesa i potreba za pružanjem usluga udružene robne marke.

U bilo kojem trenutku možete opozvati svoju privolu na obradu vaših osobnih podataka za potrebe Odjeljka 3., točaka h) do k) slanjem priopćenja na adresu e-pošte iz Odjeljka 11. u nastavku. Napominjemo da se aktivnosti iz točke i) mogu provoditi korištenjem tehnologije za praćenje kolačića. Za više informacija o tome kako onemogućiti kolačiće provjerite naša Pravila o kolačićima. Naposljetku, možete povući svoju privolu ili uložiti prigovor na izravne marketinške komunikacije u slučajevima iz točaka j) i k) na način da promijenite svoje preferencije u vašim postavkama korisničkog profila, ako ste registrirani, ili putem alata za upravljanje privolom koji je dostupan na našem mrežnom mjestu, ako niste registrirani, ili na način da slijedite upute za otkazivanje pretplate u našim komunikacijama.

U nastavku se nalazi tablica s obrazloženjem gore navedenog pitanja:

Svrha obrade

Pravna osnova

Dobrovoljno ili nužno pružanje osobnih podataka

Odjeljak 3. točka a): Pružanje Usluga Društva (npr. kada je potrebna registracija korisnika)

Izvršavanje ugovora

Pružanje je nužno

Nepružanje podataka uzrokovalo bi nam nemogućnost pružanja Usluga Društva

Odjeljak 3. točka b): interakcija korisnika (komentari, sudjelovanje u natjecanjima itd.)

Izvršavanje ugovora

Pružanje je nužno

Nepružanje podataka dovelo bi do nemogućnosti pružanja Usluga Društva

Odjeljak 3. točka c): Korisnička podrška

Izvršavanje ugovora

Pružanje je nužno

Nepružanje podataka dovelo bi do nemogućnosti pružanja Usluga Društva

Odjeljak 3. točka d): Postupanje u skladu s pravnom obvezom

Pravna obveza

Pružanje je obvezno

Nepružanje podataka uzrokovalo bi nam nemogućnost pružanja Usluga Društva

Odjeljak 3. točka e): Analiza i poboljšanje Usluga Društva

Legitimni interes

Pružanje nije obvezno.

Možete koristiti svoje pravo na ulaganje prigovora na obradu, ali Društvo može nastaviti s obradom vaših podataka u slučaju uvjerljivih legitimnih razloga koji imaju prednost nad vašim interesima.

Odjeljak 3. točka f): Zaštita interesa Društva i trećih strana

Legitimni interes

Pružanje nije obvezno.

Možete koristiti svoje pravo na ulaganje prigovora na obradu, ali Društvo može nastaviti s obradom vaših podataka u slučaju uvjerljivih legitimnih razloga koji imaju prednost nad vašim interesima.

Odjeljak 3. točka g): Korporativna transakcija

Legitimni interes

 

Pružanje nije obvezno.

Možete koristiti svoje pravo na ulaganje prigovora na obradu, ali Društvo može nastaviti s obradom vaših podataka u slučaju uvjerljivih legitimnih razloga koji imaju prednost nad vašim interesima.

Odjeljak 3. točka h): Dijeljenje od strane društvenih medija

Privola

Pružanje je dobrovoljno.

Možete koristiti svojepravo na povlačenje vaše privole u bilo kojem trenutku, bez posljedica, osim što se potrebno prijaviti drugim računom.

Odjeljak 3. točka i): Personalizacija korisničkog iskustva

Privola

Pružanje je dobrovoljno

Možete koristiti svoje pravo na povlačenje vaše privole u bilo kojem trenutku, bez posljedica, osim što ćete prestati primati sadržaj koji vam može biti relevantan ili zanimljiv

Odjeljak 3. točka j): Generički marketing

Privola

Pružanje je dobrovoljno

Možete ostvariti pravo na povlačenje vaše privole u bilo kojem trenutku, bez posljedica, osim što ćete prestati primati marketinške komunikacije

Odjeljak 3. točka k): Ciljani marketing

Privola

Pružanje je dobrovoljno

Možete ostvariti pravo na povlačenje vaše privole u bilo kojem trenutku, bez posljedica, osim što ćete prestati primati personalizirane marketinške komunikacije

 

 1. KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaši osobni podaci obrađuju se elektroničkim putem i ručno te su zaštićeni odgovarajućim sigurnosnim mjerama, uzimajući u obzir najnovija dostignuća, troškove provedbe te prirodu, opseg, kontekst i svrhe obrade, kao i rizik različitih razina vjerojatnosti i ozbiljnosti za prava i slobode pojedinaca. Posebice, Društvo koristi prikladne administrativne, tehničke i fizičke mjere namijenjene za zaštitu osobnih podataka koje posjeduje od gubitka, krađe i neovlaštenog korištenja, otkrivanja ili izmjene.

 1. TKO MOŽE IMATI PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?

Društvo može dijeliti vaše osobne podatke za potrebe Odjeljka 3. gore za sljedeće kategorije primatelja koji se nalaze unutar Europske unije ili izvan Europske unije u skladu i unutar granica odredbi Odjeljka 7. u nastavku:

 1. Treće strane davatelji usluga koje su zadužene za aktivnosti obrade i propisno imenovane kao izvršitelji obrade kada to zahtijevaju važeći zakoni, npr. davatelji usluga u oblaku, ostali subjekti grupe, davatelji usluga koji su nužni za ili podržavaju Uslugu Društva i time, kao primjer i bez ograničenja, društva koja pružaju IT usluge, stručnjaci, savjetnici i odvjetnici
 2. Društva koja nastanu kao rezultat korporativnih transakcija, mogućih spajanja, razdvajanja ili drugih preoblikovanja i
 3. Povezana društva, u njihovu svojstvu voditelja obrade podataka ili izvršitelja obrade podataka: Naša Povezana društva uključuju članove grupe Walt Disney Family of Companies (“Povezana društva”). Za dodatne informacije o povezanim društvima obratite se privacycontact@twdc.com.
 4. Poslovni partneri: uz vašu prethodnu privolu Društvo može razmjenjivati vaše osobne podatke s poslovnim partnerima koji posluju u medijskom ili zabavnom sektoru kako bi vam slali marketinške komunikacije;
 5. Nadležna tijela kako bi poštovala važeće zakone.

 

 1. PRENOSE LI SE VAŠI OSOBNI PODACI U INOZEMSTVO?

Vaši se osobni podaci mogu prenijeti u zemlje unutar i izvan Europskog ekonomskog prostora, posebice u SAD . Europska komisija priznaje da neke zemlje izvan EGP-a pružaju odgovarajuću razinu zaštite podataka prema standardima EGP-a. Cjelokupni popis tih zemalja dostupan je na http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm. Za prijenose iz EGP-a u zemlje koje Europska komisija ne smatra prikladnim, uveli smo primjerene i odgovarajuće zaštitne mjere osmišljene radi zaštite vaših osobnih podataka i prijenosa vaših osobnih podataka u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka, kao što su standardne ugovorne klauzule koje je donijela Europska komisija sukladno člancima 45. i 46. Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka 2016/679 („GDPR“).

Imate pravo zatražiti kopiju gore navedenih mjera i dodatne informacije o vašim osobnim podacima na način da kontaktirate Društvo na adresu navedenu u Odjeljku 11. ove Politike privatnosti.

 1. KOJA SU VAŠA PRAVA S OBZIROM NA VAŠE OSOBNE PODATKE?

U skladu s GDPR-om, u svakom trenutku imate pravo:

 1. dobiti potvrdu o tome postoje li vaši osobni podaci kako biste mogli dobiti njihovu kopiju, biti obaviješteni o njihovu sadržaju i izvoru, kao i o dodatnim informacijama koje su dostupne i u ovoj Politici privatnosti, o svrhama obrade vaših osobnih podataka, kategorijama primatelja, postojanju automatiziranog donošenja odluka (ako postoji), predviđenom razdoblju u kojem ćemo pohranjivati osobne podatke (ako je to moguće), kao i o zaštitnim mjerama koje smo uveli u odnosu na prijenose izvan EGP-a;
 2. provjeriti točnost vaših osobnih podataka i zatražiti njihov ispravak, ažuriranje ili izmjenu;
 3. zatražiti brisanje ili anonimizaciju vaših osobnih podataka u sljedećim slučajevima: 
   1. ako se vaši osobni podaci obrađuju na način da se time čini povreda primjenjivog prava;
   2. ako vaši osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje smo ih prikupili;
   3. ako smo ih pravno obvezni izbrisati;
   4. ako ste uložili prigovor na obradu iz legitimnih razloga u skladu s točkom d) u nastavku, a mi nemamo jačih i uvjerljivih legitimnih razloga za nastavak takve obrade
 4. uložiti prigovor iz legitimnih razloga na obradu vaših osobnih podataka koji se obrađuju na temelju našeg legitimnog interesa;
 5. ishoditi od Društva ograničenje obrade vaših osobnih podataka u sljedećim slučajevima:
   • ako osporavate točnost osobnih podataka, dok ne poduzmemo dostatne korake za ispravak ili provjeru njihove točnosti;
   • ako je obrada nezakonita, ali ne želite da izbrišemo podatke;
   • ako više ne trebamo osobne podatke za potrebe obrade, ali ih vi tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva; ili ako ste uložili prigovor na obradu na osnovi legitimnog interesa dok ne provjerimo ima li Društvo uvjerljive legitimne razloge za nastavak obrade;

f. primiti elektroničku kopiju vaših osobnih podataka ako želite prenijeti svoje osobne podatke koje ste pružili Društvu kada se osobni podaci obrađuju automatskim sredstvima i obrada je (i) temeljena na vašoj privoli ili (ii) potrebna za pružanje Usluga Društva („pravo na prenosivost podataka“);;

g. podnijeti pritužbu relevantnom nadzornom tijelu.

U odnosu na prethodno navedena prava, možete poslati vaš zahtjev na adresu navedenu u Odjeljku 11. u nastavku. U vašem zahtjevu navedite adresu e-pošte, ime, adresu i broj telefona te jasno navedite kojim informacijama želite pristupiti, promijeniti ih, ažurirati, ukloniti ili izbrisati. 

Imajte na umu da čak i nakon što otkažete svoj račun ili ako od nas zatražite da izbrišemo vaše osobne podatke, kopije nekih informacija s vašeg računa mogu ostati vidljive u nekim okolnostima ako ste, na primjer, podijelili informacije s društvenim medijima ili drugim uslugama ili, na primjer, kada je pohrana takvih kopija nužna kako bi se ispunila pravna obveza ili izvršila pravna obrana.  Zbog prirode tehnologije predmemoriranja, vaš račun možda neće biti odmah nedostupan drugima.  Također možemo pohraniti sigurnosne kopije informacija povezanih s vašim računom na našim poslužiteljima neko vrijeme nakon otkazivanja ili vašeg zahtjeva za brisanjem, kako bi se poštovao važeći zakon.

Nudimo vam i mnogo izbora u vezi s korištenjem i otkrivanjem vaših osobnih podataka u marketinške svrhe.  Možete opozvati vašu privolu za:

 • Primanje elektroničkih komunikacija od nas. Ako ubuduće više ne želite primati poruke e-pošte od nas vezane uz marketing, možete isključiti opciju primanja tih poruka e-pošte vezanih uz marketing na sljedeće načine: (i) ako je ta opcija dostupna na ovoj internetskoj stranici, tako da jednostavno promijenite preferencije na vašim postavkama korisničkog profila, ako ste registrirani korisnik, ili (ii) ako je ta opcija dostupna na ovoj internetskoj stranici, putem alata za upravljanje privolom dostupnog na našoj internetskoj stranici ili (iii) tako da slijedite upute za otkazivanje pretplate u našim komunikacijama ili pošaljete zahtjev na adresu iz Odjeljka 11. Politike privatnosti. U svakom slučaju, Društvo vam može nastaviti slati administrativne komunikacije vezane uz pružanje Usluga Društva.
 • Naše dijeljenje vaših osobnih podataka s Povezanim društvima ili poslovnim partnerima u njihove marketinške svrhe. Ako biste radije da ubuduće ne dijelimo vaše osobne podatke s Povezanim društvima i/ili poslovnim partnerima za njihove potrebe izravnog marketinga, možete isključiti tu opciju za dijeljenje na sljedeće načine: (i) ako je ta opcija dostupna na ovoj internetskoj stranici, tako da jednostavno promijenite preferencije na vašim postavkama korisničkog profila, ako ste registrirani korisnik, ili (ii) ako je ta opcija dostupna na ovoj internetskoj stranici, putem alata za upravljanje privolom dostupnog na našoj internetskoj stranici, ako niste registrirani korisnik, ili (iii) tako da slijedite upute za otkazivanje pretplate u našim komunikacijama ili pošaljete zahtjev na adresu iz Odjeljka 11. Politike privatnosti.

U svim vas gore navedenim slučajevima možemo kontaktirati i zatražiti dodatne informacije koje su neophodne za pravilno rješavanje vašeg zahtjeva.

 1. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaše ćemo podatke pohraniti samo na razdoblje potrebno za ispunjavanje svrhe za koju su podaci prikupljeni kako je navedeno ovoj Politici privatnosti. U svakom slučaju, za obradu vaših osobnih podataka u niže navedene svrhe primjenjuju se sljedeća razdoblja zadržavanja:

 • Podaci prikupljeni u svrhe iz Odjeljka 3., točaka a) do h) ove Politike privatnosti pohranjuju se tijekom pružanja Usluga Društva ili za vrijeme aktivnosti koje su time predviđene, plus za vrijeme trajanja zastare prema važećim zakonima, nakon prestanka Usluge Društva;
 • Podaci prikupljeni u svrhe iz Odjeljka 3., točke h) ove Politike privatnosti pohranjuju se onoliko dugo koliko je potrebno za prijavu na Usluge Društva putem društvene mreže;
 • Podaci prikupljeni u svrhe iz Odjeljka 3., točke i) pohranjuju se u razdoblju od 12 mjeseci i
 • Podaci prikupljeni u svrhu iz Odjeljka 3. točke j) pohranjuju se u razdoblju od 24 mjeseca;
 • Podaci prikupljeni u svrhu iz Odjeljka 3. točke k) pohranjuju se u razdoblju od 24 mjeseca.

Na kraju razdoblja zadržavanja vaši osobni podaci bit će otkazani, anonimizirani ili agregirani.

 

 1. AŽURIRANJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Društvo može mijenjati ili ažurirati ovu Politiku privatnosti iz bilo kojeg razloga (uključujući, ali ne ograničavajući se na promjene u važećem zakonu i tumačenjima, odlukama, mišljenjima i nalozima koji se odnose na takav važeći zakon.

Pogledajte Datum stupanja na snagu pri vrhu ove Politike privatnosti da biste vidjeli kada je posljednji put revidirana. Bit ćete unaprijed obaviješteni o svakoj promjeni ove Politike privatnosti objavom revidirane Politike privatnosti u sklopu Usluga Društva. Ako izvršimo materijalne promjene ove Politike privatnosti koja mijenjaju prirodu obrade ili proširuju naša prava na korištenje osobnih podataka koje smo već prikupili od vas, obavijestit ćemo vas i pružiti vam izbor oko naše buduće uporabe tih osobnih podataka, kako to može zahtijevati važeći zakon.

 1. KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate pitanja o ovoj politici privatnosti, kontaktirajte nas na sljedeću adresu e-pošte 21CF.fngprivacyHR@disney.com