Politika privatnosti (Ažurirano)

Društvo The Walt Disney Company steklo je određeno poslovanje društva 21st Century Fox, uključujući i pružanje usluga opisanih u nastavku. Ovaj pravilnik ažuriran je kako bi uključio i taj prijenos vlasništva.

Na snazi od 20 ožujka 2019

UVOD

Fox Networks Group Bulgaria EOOD („Društvo“ ili „mi“), s kojim se može stupiti u kontakt na adresi e-pošte pr.bg@fox.com želi vas obavijestiti o tome kako prikupljamo, koristimo i otkrivamo osobne podatke dobivene od vas i o vama, putem ove internetske stranice http://www.foxtv.hr/ i njezinih povezanih mobilnih internetskih stranica, aplikacija i programčića (widgeta) (pod zajedničkim nazivom „Usluge Društva“).

U donjoj tablici možete pronaći Sadržaj i kratki sažetak ove Politike privatnosti. Za daljnje pojedinosti vezane uz obradu podataka koju obavlja Društvo kliknite na poveznice u svakom odjeljku sažetka. 

Sadržaj:

 1. ŠTO I KOGA OVA POLITIKA PRIVATNOSTI OBUHVAĆA?
 2. KOJU VRSTU OSOBNIH PODATAKA PRIKUPLJAMO O VAMA?
 3. KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?
 4. IZ KOJEG RAZLOGA KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?
 5. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?
 6. TKO MOŽE IMATI PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?
 7. PRENOSE LI SE VAŠI OSOBNI PODACI U INOZEMSTVO?
 8. KOJA SU VAŠA PRAVA S OBZIROM NA VAŠE OSOBNE PODATKE?
 9. ŠTO ĆE SE DOGODITI 25. SVIBNJA 2018.?
 10. AŽURIRANJA OVE POLITIKE PRIVATNOSTI
 11. KAKO VAS MOGU KONTAKTIRATI U VEZI S OBRADOM MOJIH OSOBNIH PODATAKA?

Sažetak:

 

Pitanje

Informacije

1.       

Što i koga ova Politika privatnosti obuhvaća?

Društvo je voditelj obrade osobnih podataka koje prikupljamo od vas i o vama putem Usluga Društva.

Ova Politika privatnosti odnosi se na sve korisnike, uključujući i one koji koriste Usluge Društva bez da su registrirani ili pretplaćeni i one koji su se registrirali ili pretplatili na Usluge Društva.

Za više informacija kliknite ovdje.

2.      

Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo o vama?

Društvo može prikupljati podatke od vas i o vama.

Konkretnije, Društvo prikuplja (1) podatke o registraciji, (2) javne podatke i objave, (3) podatke koje ste dopustili da društveni mediji podijele s Društvom i (4) podatke o aktivnosti.

Međutim, ne prikupljamo ni financijske podatke od pružatelja platnih usluga niti osjetljive podatke koji se odnose na vas.

Za više informacija kliknite ovdje.

3.      

Kako koristimo vaše osobne podatke?

Glavni razlog zašto prikupljamo podatke o vama jest pružiti vam Usluge Društva i omogućiti vam da vršite interakciju s takvim uslugama.

Osim toga, uz vašu prethodnu privolu, možemo vam poslati ponude, promocije i marketinške komunikacije, također na temelju vaših osobnih preferencija i navika.

Za više informacija kliknite ovdje.

4.      

Iz kojeg razloga koristimo vaše osobne podatke?

Vaši osobni podaci uglavnom se prikupljaju kako bi vam se pružile Usluge Društva.

Vaši se osobni podaci također nužno prikupljaju kako bi se ispunila pravna obveza ili kako bi zaštitio legitiman interes Društva.

Nepružanje takvih podataka dovest će do nemogućnosti pružanja Usluga Društva.

Kada se vaši osobni podaci prikupljaju u marketinške svrhe, imate mogućnost ne pružiti Društvu svoje osobne podatke.

Za više informacija kliknite ovdje.

5.      

Kako obrađujemo vaše osobne podatke?

Sigurnost vaših podataka naš je prioritet. Za te je potrebe Društvo provelo prikladne administrativne, tehničke i fizičke mjere namijenjene za zaštitu vaših osobnih podataka od gubitka, krađe i neovlaštenog korištenja, otkrivanja ili izmjene.

Za više informacija kliknite ovdje.

6.      

Tko može imati pristup vašim osobnim podacima?

 

Društvo bi moglo dijeliti vaše osobne podatke s (i) davateljima usluga, (ii) našim povezanim društvima i (iii) nacionalnim tijelima, kada to dopuštaju važeći zakoni.

Za više informacija kliknite ovdje.

7.      

Prenose li se vaši osobni podaci u inozemstvo?

Vaši se osobni podaci mogu prenijeti u druge zemlje unutar ili izvan Europskog ekonomskog prostora. U svakom slučaju, uvijek osiguravamo da su na snazi odgovarajuće i primjerene zaštitne mjere koje su u skladu s važećim zakonima kako bi se zaštitili vaši osobne podatci.

Za više informacija kliknite ovdje.

8.      

Koja su vaša prava s obzirom na vaše osobne podatke?

Između ostalog, imate pravo pristupa, dopunjavanja, ažuriranja, izmjene i brisanja vaših osobnih podataka

Za više informacija kliknite ovdje.

9.      

Što će se dogoditi 25. svibnja 2018.?

Opća uredba EU-a o zaštiti podataka 2016/679 stupa na snagu 25. svibnja 2018., uvodeći između ostalog dodatna prava za pojedince.

Za više informacija kliknite ovdje.

10.    

Ažuriranja ove Politike privatnosti

Također, Društvo može izmijeniti ili ažurirati ovu Politiku privatnosti kako bi bila u skladu s mjerodavnim pravom.

Pogledajte Datum stupanja na snagu pri vrhu ove Politike privatnosti da biste vidjeli kada je ova Politika privatnosti posljednji put revidirana.

11.     

Kako vas mogu kontaktirati u vezi s obradom mojih osobnih podataka?

Možete nas kontaktirati na sljedeću adresu e-pošte fngprivacy_hr@fox.com

 

 1. 1ŠTO I KOGA OVA POLITIKA PRIVATNOSTI OBUHVAĆA?

Društvo je voditelj obrade osobnih podataka (npr. informacije koje identificiraju određenu osobu, kao što je puno ime ili adresa e-pošte) koje prikupljamo od vas i o vama putem Usluga Društva, koje se obrađuju u skladu s uvjetima ove Politike privatnosti.

Ova Politika privatnosti i naša Politika o kolačićima odnosi se na sve korisnike, uključujući i one koji koriste Usluge Društva bez da su registrirani ili pretplaćeni na Usluge Društva i one koji su se registrirali ili pretplatili na Usluge Društva.

Kao što je navedeno u našim Uvjetima korištenja, Usluge Društva su za opću publiku, nisu usmjerene na djecu i svjesno ne prikupljaju osobne podatke od djece mlađe od 16 godina.

 1. KOJU VRSTU OSOBNIH PODATAKA PRIKUPLJAMO O VAMA?

Društvo prikuplja (1) podatke o registraciji, kada se prijavite ili za Uslugu Društva, (2) javne podatke i objave koje dijelite kroz Usluge Društva, (3) podatke koje ste dopustili društvenim medijima da ih podijele s Društvom, (4) podatke o aktivnosti kada pristupate i vršite interakciju s Uslugom Društva. Konkretnije, Društvo prikuplja sljedeće vrste podataka od vas i o vama:

 1. Podaci o registraciji predstavljaju informacije koje šaljete da biste se registrirali za Uslugu Društva, na primjer za kreiranje računa, objavljivanje komentara, primanje biltena ili sudjelovanja u natjecanju. Informacije o registraciji mogu uključivati, na primjer, ime, prezime, adresu e-pošte, spol, državu, poštanski broj i datum rođenja.
 2. Javni podaci i objave koje se sastoje od komentara ili sadržaja koji objavljujete na Usluzi Društva i osobnih podataka o vama koji prate te objave ili sadržaj, koji mogu uključivati ime, korisničko ime, komentare, ono što nam se sviđa, status, podatke o profilu i sliku. Javne informacije i objave uvijek su javni, što znači da su dostupni svima i mogu biti prikazani u rezultatima pretraživanja na vanjskim tražilicama.
 3. Podaci iz društvenih medija. Ako pristupate ili se prijavljujete na Uslugu Društva putem društvenih medija ili povezujete Uslugu Društva s društvenim medijem, podaci koje prikupljamo mogu također sadržavati vaš korisnički ID i/ili korisničko ime povezano s tim društvenim medijem, sve informacije ili sadržaj koje ste dopustili društvenom mediju da ih podijeli s nama, poput vaše slike profila, adrese e-pošte ili popisa prijatelja te svih osobnih podataka koje ste unijeli u vezi s tim društvenim medijem. Kada pristupate Usluzi Društva putem društvenih medija ili kada povežete Uslugu Društva s društvenim medijem, ovlašćujete Društvo da prikuplja, pohranjuje i koristi takve osobne podatke i sadržaj u skladu s ovom Politikom privatnosti.
 4. Podaci o aktivnosti. Kada pristupate i vršite interakciju s Uslugama Društva, možemo prikupiti određene informacije o tim posjetima. Na primjer, kako bismo vam omogućili povezivanje s Uslugama Društva, naši poslužitelji primaju i evidentiraju podatke o vašem računalu, uređaju i pregledniku, uključujući po mogućnosti IP adresu, vrstu preglednika i ostale informacije o softveru ili hardveru. Ako pristupate Uslugama Društva s mobilnog ili drugog uređaja, možemo prikupiti jedinstveni identifikator uređaja koji je dodijeljen tom uređaju, geolokacijske podatke ili druge informacije o transakciji za taj uređaj. Ako pristupate Uslugama Društva s mobilnog ili drugog uređaja, možemo prikupiti jedinstveni identifikator uređaja koji je dodijeljen tom uređaju, geolokacijske podatke ili druge informacije o transakciji za taj uređaj. Također se mogu prikupljati kolačići i druge tehnologije praćenja (kao što su kolačići preglednika, pikseli, odašiljači i tehnologija Adobe Flash koja se obično naziva „Flash kolačići“). Ove se tehnologije mogu koristiti za prikupljanje i pohranu informacija o vašoj upotrebi Usluga Društva, kao što su stranice koje ste posjetili, videozapisi i drugi sadržaji koje ste pogledali, upite za pretraživanje koje ste pokrenuli i oglasi koje ste pogledali. Za više informacija pogledajte našu Politiku o kolačićima.
 5. Informacije iz Ostalih izvora. Možemo dopuniti informacije koje prikupljamo s informacijama iz drugih izvora, kao što su javno dostupne informacije o vašoj mrežnoj i izvanmrežnoj aktivnosti s društvenih medija i komercijalno dostupnih izvora.

Ne prikupljamo:

 1. Financijske informacije od davatelja usluga platnog prometa: u nekim slučajevima možemo koristiti nepovezanu uslugu platnog prometa kako bismo vam omogućili da kupite proizvod ili izvršiti plaćanje („Platna usluga“). Ako želite kupiti proizvod ili izvršiti plaćanje pomoću Platne usluge, bit ćete usmjereni na internetsku stranicu Platne usluge. Sve informacije koje dajete Platnoj usluzi podlijegat će važećoj politici privatnosti Platne usluge, a ne ovoj Politici privatnosti. Mi nemamo nikakvu kontrolu nad i nismo odgovorni za korištenje informacija prikupljenih putem Platne usluge od strane Platne usluge.
 2. Osjetljive informacije: tražimo da nam ne šaljete i ne otkrivate nikakve osjetljive osobne podatke (kao što su brojevi socijalnog osiguranja, informacije vezane uz rasno ili etničko podrijetlo, politička mišljenja, vjera ili druga uvjerenja, zdravlje, kriminalna pozadina ili članstvo u sindikatu) u sklopu ili putem Usluga Društva ili na drugi način.

Povezane usluge 

Naposljetku, Usluge Društva mogu biti povezane i s internetskim stranicama, uključujući stranice društvenih medija kojima upravljaju nepovezana društva, i mogu sadržavati oglase ili nuditi sadržaj, funkcionalnost, igre, biltene, natjecanja ili aplikacije koje su razvila i koje održavaju nepovezana društva. Društvo nije odgovorno za prakse o privatnosti nepovezanih društava i nakon što napustite Usluge Društva ili kliknete na oglas, trebate provjeriti primjenjive Politiku privatnosti druge usluge.

 1. KAKO KORISTIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Koristimo osobne podatke koje prikupljamo od vas i o vama da bismo:

 1. Vam pružili Usluge i značajke Društva;
 2. Izmjerili, analizirali i poboljšali Usluge i značajke Društva;
 3. Poboljšali vaše iskustvo s Uslugama Društva na internetu i izvan interneta, nudeći sadržaj koji vam može biti relevantan i zanimljiv;
 4. Vam dopustili da komentirate sadržaj i sudjelujete u igrama, natjecanjima ili nagradnim programima na internetu;
 5. Vam pružili korisničku podršku i odgovorili na upite;
 6. Zaštitili prava Društva i drugih. Na primjer, mogu postojati slučajevi kada Društvo može koristiti vaše osobne podatke, uključujući situacije u kojima Društvo vjeruje da je takva obrada neophodna kako bi se: (i) zaštitila, ostvarila ili branila zakonska prava, privatnost, sigurnost ili vlasništvo Društva, naših Povezanih društava ili njihovih zaposlenika, zastupnika, ugovaratelja, davatelja licence i dobavljača (uključujući provedbu naših ugovora i naših uvjeta korištenja); (ii) zaštitila sigurnost, privatnost i zaštićenost korisnika Usluga Društva ili članova javnosti; (iii) zaštitilo Društvo, kao i ostale uključene treće strane poput dobavljača Društva, od prijevara ili za potrebe upravljanja rizicima,
 7. Poštovali važeće zakone ili pravne procese i/ili odgovorili na zahtjeve javnih i državnih tijela;
 8. Izvršili korporativnu transakciju, poput predložene ili stvarne reorganizacije, spajanja, prodaje, zajedničkog pothvata, ustupanja, prijenosa ili drugog raspolaganja cjelokupnim ili bilo kojim dijelom poslovanja, imovine ili dionica Društva (uključujući u vezi s bilo kojim stečajnim ili sličnim postupkom). Na primjer, ako je Društvo uključeno u spajanje ili prijenos cijelog ili materijalnog dijela svojeg poslovanja, Društvo može otkriti i prenijeti vaše osobne podatke stranci ili stranama uključenim u transakciju kao dio te transakcije);
 9. Dopustili funkcionalnost društvenog dijeljenja; ako se prijavite ili povežete račun na društvenim medijima s Uslugama Društva, možemo dijeliti vaše korisničko ime, sliku i slično, kao i vaše aktivnosti i komentare s drugim korisnicima Usluga Društva i s prijateljima s kojima ste povezani putem društvenih medija. Također možemo dijeliti iste osobne podatke s isporučiteljem društvenih medija;
 10. Uz vašu prethodnu privolu, poslati vam (putem e-pošte, SMS-a, telefona, chata ili društvenog medija) ponude, promocije i druge marketinške komunikacije o Uslugama Društva, uslugama/proizvodima povezanih društava i/ili trećim stranama koje posluju u sljedećim sektorima [zabavni posao], uključujući društva grupe i usluge i značajke udružene robne marke, kao što su natjecanja ili druge promocije dogovorene zajedno s trećom stranom ili Povezanim društvom koje se mogu održavati u sklopu Usluga Društva ili Povezanog društva ili usluga treće strane;
 11. Uz vašu prethodnu privolu, poslati vam marketinške komunikacije prilagođene vašim interesima i potrebama putem kanala komunikacije navedenih pod točkom j) gore.

 

 Možemo upotrijebiti anonimizirane informacije ili informacije koje vas više ne identificiraju osobno, čak neizravno (npr. statistički podaci) u bilo koju svrhu ili ih dijeliti s trećim stranama.

 1. NA KOJOJ PRAVNOJ OSNOVI OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Obrada vaših osobnih podataka za potrebe:

 1. Odjeljka 3. točaka a) do f) ove Politike privatnosti nužna je za pružanje traženih usluga i stoga je obvezna jer se u protivnom usluge ne bi mogle pružiti;
 2. Odjeljka 3. točke g) ove Politike privatnosti traži se prema važećim zakonima i stoga je također obvezna; i
 3. Odjeljka 3. točke h) ove Politike privatnosti obavlja se na temelju legitimnog interesa Društva i njegovih ugovornih strana za obavljanje takvih gospodarskih djelatnosti, koji je primjereno uravnoteženo s vašim interesom budući da se obrada podataka obavlja se u granicama koje su strogo neophodne za obavljanje takvih gospodarskih djelatnosti. Ova aktivnost obrade podataka nije obvezna i možete u bilo kojem trenutku uložiti prigovor kako je opisano u Odjeljku 11. ove Politike privatnosti.

Naprotiv, obrada vaših osobnih podataka u druge svrhe:

 • Odjeljak 3. točka i) je diskrecijska, ali bez vaše privole, nemoguće je povezati račun na društvenim medijima s Uslugom Društva, tako da ćete se morati prijaviti na Uslugu Društva koristeći neki drugi mehanizam;
 • Odjeljak 3. slova j) i k), je diskrecijska, ali bez vaše privole, nemoguće je da vam Društvo i/ili treće strane pruže generičke marketinške komunikacije o uslugama/proizvodima Društva i trećih strana ili komunikacije na temelju vaših interesa i potreba za pružanjem usluga udružene robne marke.

U bilo kojem trenutku možete opozvati svoju privolu na obradu vaših osobnih podataka u smislu Odjeljka 3, točaka i) do k) slanjem priopćenja na adresu e-pošte opisanu u Odjeljku 11. u nastavku.

U nastavku se nalazi tablica s obrazloženjem gore navedenog pitanja:

Svrha obrade

Pravna osnova

Dobrovoljno ili nužno pružanje osobnih podataka

Odjeljak 3. točka a): Pružanje Usluga Društva

Izvršavanje ugovora

Pružanje je nužno

Nepružanje podataka uzrokovalo bi nam nemogućnost pružanja Usluga Društva

Odjeljak 3. točka b): Analiza i poboljšanje Usluga Društva

Izvršavanje ugovora

Pružanje je nužno

Nepružanje podataka dovelo bi do narušenja Usluga

Odjeljak 3. točka c): Poboljšanje iskustva korisnika

Izvršavanje ugovora

Pružanje je nužno

Nepružanje podataka dovelo bi do narušenja Usluga

Odjeljak 3. točka d): Interakcije korisnika (komentari, sudjelovanje u natjecanjima itd.).

Izvršavanje ugovora

Pružanje je nužno

Nepružanje podataka uzrokovalo bi nam nemogućnost pružanja Usluga Društva

Odjeljak 3. točka e): Korisnička podrška

Izvršavanje ugovora

Pružanje je nužno

Nepružanje podataka uzrokovalo bi nam nemogućnost pružanja Usluga Društva

Odjeljak 3. točka f): Zaštita interesa Društva i trećih strana

Izvršavanje ugovora

Pružanje je nužno

Nepružanje podataka uzrokovalo bi nam nemogućnost pružanja Usluga Društva

Odjeljak 3. točka g): Usklađenost s pravnom obvezom

Pravna obveza

 

Pružanje je obvezno

Nepružanje podataka uzrokovalo bi nemogućnost pružanja Usluga Društva

Odjeljak 3. točka h): Korporativna transakcija

Legitiman interes

Pružanje nije obvezno

Možete ostvariti svoje pravo na prigovor na obradu, ali Društvo može nastaviti obrađivati vaše podatke u slučaju uvjerljivih legitimnih razloga koji nadilaze vaše interese ili za pravnu obranu.

Odjeljak 3. točka i): Dijeljenje od strane društvenih medija

Privola

Pružanje je dobrovoljno

Možete ostvariti pravo na povlačenje vaše privole u bilo kojem trenutku, bez posljedica, osim što se potrebno prijaviti drugim računom

Odjeljak 3. točka j): Generički marketing

Privola

Pružanje je dobrovoljno

Možete ostvariti pravo na povlačenje vaše privole u bilo kojem trenutku, bez posljedica, osim što ćete prestati primati marketinške komunikacije

Odjeljak 3. točka k): Ciljani marketing

Privola

Pružanje je dobrovoljno

Možete ostvariti pravo na povlačenje vaše privole u bilo kojem trenutku, bez posljedica, osim što ćete prestati primati marketinške komunikacije

 

 1. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaši osobni podaci obrađuju se elektroničkim putem i ručno te su zaštićeni odgovarajućim sigurnosnim mjerama, uzimajući u obzir najnovija dostignuća, troškove provedbe te prirodu, opseg, kontekst i svrhe obrade, kao i rizik različitih razina vjerojatnosti i ozbiljnosti za prava i slobode pojedinaca. Posebice, Društvo koristi prikladne administrativne, tehničke i fizičke mjere namijenjene za zaštitu osobnih podataka koje posjeduje od gubitka, krađe i neovlaštenog korištenja, otkrivanja ili izmjene.

 1. TKO MOŽE IMATI PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?

Društvo može dijeliti vaše osobne podatke za potrebe Odjeljka 3. gore za sljedeće kategorije primatelja koji se nalaze unutar Europske unije ili izvan Europske unije u skladu i unutar granica odredbi Odjeljka 7. u nastavku:

 1. Treće strane davatelji usluga koje su zadužene za aktivnosti obrade i propisno imenovane kao izvršitelji obrade kada to zahtijevaju važeći zakoni, npr. davatelji usluga u oblaku, ostali subjekti grupe, davatelji usluga koji su nužni za ili podržavaju Uslugu Društva i time, kao primjer i bez ograničenja, društva koja pružaju IT usluge, stručnjaci, savjetnici i odvjetnici - društva koja proizlaze iz mogućih spajanja, razdvajanja ili drugih transformacija; i
 2. Povezana društva: Naša pripojena društva uključuju članove grupe The Walt Disney Family of Companies. Pojam The Walt Disney Family of Companies odnosi se na poduzeće Walt Disney Company i njegove podružnice i pripojena društva koje nude svoje proizvode i usluge pod različitim robnim nazivima. Ta su poduzeća uključena u različita poslovanja, uključujući zabavne parkove i putovanja, proizvodnju filmova i televiziju, izdavaštvo, potrošačke proizvode i interaktivne usluge. Robni nazivi Walt Disney Company uključuju između ostalog:
  •  
   • ABC Entertainment
   • ABC News
   • Adventures by Disney
   • Aulani, a Disney Resort & Spa
   • Babble
   • Bamtech Media
   • Bindass
   • Buena Vista Catalog Company (including Disney Movie Club)
   • Club Penguin
   • D23 | The Official Disney Fan Club
   • Disney Baby
   • Disney Channels & DisneyNOW
   • Disney Cruise Line
   • Disney Store
   • Disney Digital Network
   • Disney Family Movies
   • Disney Movie Rewards
   • Disney on Broadway
   • Disney On Ice and Disney Live!
   • Disney PhotoPass Service
   • Disney Rewards Visa Card
   • Disney Story Central
   • Disney Vacation Club
   • Disneyland Paris
   • Disneyland Resort
   • DisneyLife
   • El Capitan Theatre
   • ESPN
   • ESPN+
   • ESPN CricInfo
   • ESPN Deportes
   • FiveThirtyEight
   • Freeform
   • Genx Entertainment Limited
   • Hollywood Records
   • Hungama TV
   • Lucasfilm (Star Wars)
   • Marvel
   • Marvel Shop
   • Marvel Digital Comics
   • Muppets
   • Pixar Animation Studios
   • Radio Disney
   • Read Riordan
   • shopDisney
   • The Undefeated
   • 30 for 30 Podcasts
   • United Home Entertainment Private Limited
   • UTV Software Communication Limited
   • Walt Disney Pictures
   • Walt Disney Studios Home Entertainment
   • Walt Disney World Resort

    Za dodatne informacije o povezanim društvima obratite se privacycontact@disney.com .

 1. PRENOSE LI SE VAŠI OSOBNI PODACI U INOZEMSTVO?

Vaši se osobni podaci mogu prenijeti u zemlje unutar i izvan Europskog ekonomskog prostora, posebice u SAD . Europska komisija priznaje da neke zemlje izvan EGP-a pružaju odgovarajuću razinu zaštite podataka prema standardima EGP-a. Cjelokupni popis tih zemalja dostupan je na http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm. Za prijenose iz EGP-a u zemlje koje Europska komisija ne smatra prikladnim, uveli smo primjerene i odgovarajuće zaštitne mjere osmišljene radi zaštite vaših osobnih podataka i prijenosa vaših osobnih podataka u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka, kao što su standardne ugovorne klauzule koje je donijela Europska komisija sukladno člancima 45. i 46. Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka 2016/679 („Uredba o privatnosti“).

Imate pravo zatražiti kopiju gore navedenih mjera i dodatne informacije o vašim osobnim podacima na način da kontaktirate Društvo na adresu navedenu u Odjeljku 11. ove Politike privatnosti.

 1. KOJA SU VAŠA PRAVA S OBZIROM NA VAŠE OSOBNE PODATKE?

U svakom trenutku imate pravo:

 1. Dobiti potvrdu o tome postoje li vaši osobni podaci ili ne i biti obaviješteni o njihovom sadržaju i izvoru, potvrditi njihovu točnost i zatražiti njihov ispravak, ažuriranje ili izmjenu;
 2. Zatražiti brisanje, anonimizaciju ili ograničenje obrade vaših osobnih podataka obrađenih kršenjem važećih zakona,
 3. uložiti prigovor na obradu, u svim slučajevima, vaših osobnih podataka iz legitimnih razloga.

Možete poslati vaš zahtjev na adresu navedenu u Odjeljku 11. u nastavku. U vašem zahtjevu navedite adresu e-pošte, ime, adresu i broj telefona te jasno navedite kojim informacijama želite pristupiti, promijeniti ih, ažurirati, ukloniti ili izbrisati. 

Imajte na umu da čak i nakon što otkažete svoj račun ili ako od nas zatražite da izbrišemo vaše osobne podatke, kopije nekih informacija s vašeg računa mogu ostati vidljive u nekim okolnostima ako ste, na primjer, podijelili informacije s društvenim medijima ili drugim uslugama ili, na primjer, kada je pohrana takvih kopija nužna kako bi se ispunila pravna obveza ili izvršila pravna obrana.  Zbog prirode tehnologije predmemoriranja, vaš račun možda neće biti odmah nedostupan drugima.  Također možemo pohraniti sigurnosne kopije informacija povezanih s vašim računom na našim poslužiteljima neko vrijeme nakon otkazivanja ili vašeg zahtjeva za brisanjem, kako bi se poštovao važeći zakon.

Nudimo vam i mnogo izbora u vezi s korištenjem i otkrivanjem vaših osobnih podataka u marketinške svrhe.  Možete opozvati vašu privolu za:

 • Primanje elektroničkih komunikacija od nas. Ako ubuduće više ne želite primati poruke e-pošte od nas vezane uz marketing, možete isključiti opciju primanja tih poruka e-pošte vezanih uz marketing bilo da slijedite upute za otkazivanje pretplate u našim komunikacijama ili da jednostavno promijenite preferencije na vašim postavkama korisničkog profila, ako ste registrirani korisnik, ili putem alata za upravljanje privolom dostupnog na našoj internetskoj stranici, ako niste registrirani korisnik. Također možete poslati zahtjev na adresu iz Odjeljka 11. Politike privatnosti. U svakom slučaju, Društvo vam može nastaviti slati administrativne komunikacije vezane uz pružanje Usluga Društva.
 • Naše dijeljenje vaših osobnih podataka s povezanim društvima u njihove marketinške svrhe. Ako biste radije da ubuduće ne dijelimo vaše osobne podatke s Povezanim društvima za njihove potrebe izravnog marketinga, možete isključiti tu opciju za dijeljenje bilo da jednostavno promijenite preferencije na vašim postavkama korisničkog profila, ako ste registrirani korisnik, ili putem alata za upravljanje privolom dostupnog na našoj internetskoj stranici, ako niste registrirani korisnik, ili slanjem zahtjeva na adresu iz Odjeljka 11. Politike privatnosti.

U svim vas gore navedenim slučajevima možemo kontaktirati i zatražiti dodatne informacije koje su neophodne za pravilno rješavanje vašeg zahtjeva. Također, dodatna prava navedena u Odjeljku 9. u nastavku bit će na snazi od 25. svibnja 2018.

 1. ŠTO ĆE SE DOGODITI 25. SVIBNJA 2018.?

Uredba o privatnosti stupa na snagu 25. svibnja 2018. i primjenjuju se sljedeće odredbe:

A. Razdoblja pohrane koja se primjenjuju na vaše Osobne podatke

Vaše ćemo podatke pohraniti samo na razdoblje potrebno za ispunjavanje svrhe za koju su podaci prikupljeni kako je navedeno ovoj Politici privatnosti. U svakom slučaju, za obradu vaših osobnih podataka u niže navedene svrhe primjenjuju se sljedeća razdoblja zadržavanja:

 • Podaci prikupljeni u svrhe iz Odjeljka 3., točaka a) do h) ove Politike privatnosti pohranjuju se tijekom pružanja Usluge Društva, plus za vrijeme trajanja zastare prema važećim zakonima, nakon prestanka Usluge Društva; Podaci prikupljeni u svrhe iz Odjeljka 3., točke i) ove politike privatnosti pohranjuju onoliko dugo koliko je potrebno da se prijavi na Uslugu Društva putem društvene mreže; i
 • Podaci prikupljeni u svrhu iz Odjeljka 3. točaka j) i k) zadržavaju se u razdoblju od 24 mjeseca od prikupljanja;

Na kraju razdoblja zadržavanja vaši osobni podaci bit će otkazani, anonimizirani ili agregirani.

B. Dodatna prava

Pored prava navedenih u Odjeljku 8. ove Politike privatnosti kada Uredba o privatnosti stupi na snagu, imat ćete pravo, u bilo kojem trenutku:

a. Zatražiti da Društvo ograniči obradu vaših osobnih podataka ako:

 • Osporite točnost osobnih podataka dok nismo poduzeli dostatne korake za ispravak ili provjeru njihove točnosti;
 • Obrada je nezakonita, ali vi ne želite da brišemo vaše osobne podatke;
 • Više ne trebamo vaše osobne podatke za potrebe obrade, ali vi tražite osobne podatke radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva; ili
 • Prigovorili ste obradi na temelju legitimnih interesa čekajući na potvrdu ima li Društvo uvjerljive legitimne razloge za nastavak obrade.

b. Uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka;

c. Zatražiti brisanje vaših osobnih podataka bez nepotrebnog odgađanja;

d. Primiti elektroničku kopiju vaših osobnih podataka ako želite prenijeti svoje osobne podatke koje ste pružili nama, sami sebi ili drugom davatelju („prenosivost podatka“) kada se osobni podaci obrađuju automatskim sredstvima i obrada je (i) temeljena na vašoj privoli ili (ii) potrebna za pružanje usluge društva;

e. podnijeti pritužbu relevantnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

 

 1. AŽURIRANJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Društvo može mijenjati ili ažurirati ovu Politiku privatnosti iz bilo kojeg razloga (uključujući, ali ne ograničavajući se na promjene u važećem zakonu i tumačenjima, odlukama, mišljenjima i nalozima koji se odnose na takav važeći zakon.

Pogledajte Datum stupanja na snagu pri vrhu ove Politike privatnosti da biste vidjeli kada je posljednji put revidirana. Bit ćete unaprijed obaviješteni o svakoj promjeni ove Politike privatnosti objavom revidirane Politike privatnosti u sklopu Usluga Društva. Ako izvršimo materijalne promjene ove Politike privatnosti koja mijenjaju prirodu obrade ili proširuju naša prava na korištenje osobnih podataka koje smo već prikupili od vas, obavijestit ćemo vas i pružiti vam izbor oko naše buduće uporabe tih osobnih podataka, kako to može zahtijevati važeći zakon.

 1. KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate pitanja o ovoj politici privatnosti, kontaktirajte nas na sljedeću adresu e-pošte fngprivacy_hr@fox.com